Panouri Solare Transparente! Viitorul Ferestrelor cu geamuri Termopan

Crezi ca panourile solare transparente ar putea înlocui ferestrele clasice cu geamuri termopan în viitororul apropiat ?

Parcă sună prea bine pentru a fi adevărat acest nivel de tehnologie in domeniul sistemelor de Ferestre din material pvc cu geamuri termopan sau triple, tripan, capabile dupa spusele specialistior sa capteze energia solara si sa o transforme in energie electrica.

Acestea geamuri termopan, de ultima tehnologie au potențialul de a schimba orașele de la principalii utilizatori de energie la furnizorii de energie într-o clipă și ar putea deschide o nouă eră de revoluție a energiei curate, protejând în același timp terenurile agricole și habitatele naturale.

Și, pe măsură ce lumea se străduiește spre un viitor cu emisii reduse de carbon pentru a reduce cele mai grave efecte ale schimbărilor climatice, energia solară ar trebui să fie, fără îndoială, unul dintre cei mai puternici aliați ai noștri.

Dar cât de viabile sunt tehnologiile panourilor solare transparente, si cand putem inlocuii clasicele geamuri termopan?

Am putea genera cu adevărat electricitate din ferestrele cu geamuri termopan amplasate in birouri, case, apartamente, cabane de lemn?

Să explorăm.

Ce este energia solară transparentă?

Panoul Solare Transparent este o tehnologie de ultimă oră care adună și folosește energia luminii prin geamurile termopan sau orice altă suprafață din sticlă, indiferent de unghi.

Are potențialul de a fi un game changer în ceea ce privește extinderea domeniului de aplicare al energiei solare pe suprafetele geamurilor termopan.

În ceea ce privește ingineria, cercetătorii au creat mai multe mijloace de tehnologie solară transparentă. În general, majoritatea funcționează mai mult ca un concentrator solar transparent, ceea ce înseamnă că sunt făcute pentru a absorbi anumite lungimi de undă ale luminii UV și infraroșii care nu sunt vizibile cu ochiul liber și le transformă în energie capabilă să alimenteze electronica.

Această tehnologie se mai numește și sticlă fotovoltaică și este fabricată pentru a oferi un nivel variat de transparență.

În 2014, cercetătorii de la Universitatea de Stat din Michigan (MSU) au dezvoltat primul concentrator solar complet transparent, care ar putea transforma aproape orice foaie de sticlă sau geamurile termopan în celule fotovoltaice.

Și până în 2022, oamenii de știință din Europa au obținut o transparență de 100% pentru sticla solară, aducându-ne cu un pas mai aproape de obiectivul unui viitor durabil care nu se bazează pe rețeaua industriei combustibililor fosili.

Viitorul ferestrelor cu geamuri termopan, tehnologie & inovatie de ultima generatie.

Și asta nu este doar pe hârtie, deoarece tehnologiile solare transparente apar deja în întreaga lume.

De exemplu, designul școlii Internaționale din Copenhaga utilizează 12.000 de panouri solare transparente in locul sistemelor de ferestre clasice cu geamuri termopan, aceste pachete de sticla sunt montate în toată clădirea, producând 200 MWh de energie anual-adică aparent mai mult de jumătate din energia pe care o consumă clădirea scolii.

Cu toate acestea, există unele obstacole în calea inovatiei tehnologice la noile sistemele de ferestre, si inlocuirea de geamuri termopan cu aceste panouri solare transparente.

Înainte ca tehnologia să poată fi extinsă, oamenii de știință trebuie să-și sporească eficiența, deoarece există un compromis eficiență/transparență.

Cu cât panoul solar este mai transparent, cu atât este mai puțin eficient, motiv pentru care nu se așteaptă ca panourile transparente să depășească sau să înlocuiască panourile solare standard cu care ne-am obișnuit.

Oricum ar fi, tehnologia ar putea ajuta omenirea să ajungă mai repede la un viitor cu adevărat durabil și mai ecologic.

Diferite tipuri de panouri solare transparente precum geamurile termopan.

Panourile solare semi-transparente includ, în general, sticlă, straturi încapsulante, celule solare și sticlă.

Sticla este utilizată pentru laminarea celulelor solare, de obicei celule solare bifaciale, astfel încât celulele solare să fie sandwich între ele. În acest tip de panou solar transparent, celulele solare pot fi văzute clar de ochii omului.

Acest lucru este de a recolta un spectru mai larg de lumina soarelui. În timp ce în panouri solare complet transparente celulele solare nu sunt identificate, acest tip de panou solar transparent arată ca un cadru de sticlă.

Deoarece sunt concepute pentru a capta părți nevizibile ale spectrului soarelui.

Recent, un grup de oameni de știință de la Universitatea Națională Incheon din Coreea de Sud au venit cu o celulă solară transparentă cu costuri reduse, care valorifică mai mult de 57% din lumina vizibilă este transmisă prin ea și are o eficiență apropiată de 2,1%.

Panouri Solare Transparente! Viitorul Ferestrelor cu geamuri Termopan

Este o regulă generală că procentul de transparență este invers proporțional cu eficiența celulelor solare transparente. Aceasta înseamnă prin creșterea transparenței în aceste celule solare eficiența scade rapid.

Este important să rețineți că celula solară complet transparentă nu este încă disponibilă comercial pe piața de geamuri termopan din Romania.

Citeste mai mult despre noua inovatie a sistemelor de ferestre cu geamuri termopan.

Acest WebSite este protejat de dreptul de autor.