CUM SA-TI ALEGI FEREASTRA TERMOPAN DE CARE AI NEVOIE?

CUM SA-TI ALEGI FEREASTRA TERMOPAN DE CARE AI NEVOIE?

Sezonul rece se apropie cu repeziciune şi odată cu el revine în actualitate şi problema facturilor ridicate la căldură în locuinţele mai slab izolate din punct de vedere termic. Şi ca în fiecare toamnă, tot mai multă lume, convinsă de avantajele termopanelor, decide să-şi monteze în locuinţă sisteme cu tâmplărie termoizolantă, pentru a asigura locuinţei un confort termic ridicat şi pentru a reduce cheltuielile. O decizie importantă şi avantajoasă pe termen mediu şi lung, fără doar şi poate, dar care pentru foarte mulţi dintre noi reprezintă un efort financiar deloc de neglijat, care trebuie atent plănuit şi calculat în funcţie de bugetul şi necesităţile fiecăruia dintre noi. Prin prezentul articol dorim să vă prezentăm câteva aspecte cărora este bine să le acordaţi atenţie sporită în cazul achiziţionării de ferestre şi uşi din termopan.

Primul şi cel mai important element pe care trebuie să-l luăm în calcul, este materialul folosit, acest lucru influenţează în mod direct şi preţul investiţiei noastre. Calitatea geamului folosit, materialul utilizat pentru tâmplărie, feroneria, coeficientul de izolare a tâmplăriei sunt tot atâtea elemente care se vor reflecta în preţul şi în calitatea produsului comandat. La alegerea tâmplăriei este foarte important să ţinem cont de clădirea în care va fi montată aceasta. În cazul unui apartament la bloc, de exemplu, cel mai eficient raport calitate/preţ îl dă tâmplăria din PVC, care este mult mai ieftină decât profilele de aluminiu cu barieră termică. Când vine vorba de coeficientul de izolare este bine să avem în vedere numărul de camere ale profilului, cu cât acesta este mai mare şi izolarea este mai bună.

Un alt element esenţial în alegerea termopanelor este sticla. O sticlă de calitate foarte bună, low-emition (LowE) va asigura a izolaţie termică superioară datorită faptului că este formată din mai multe straturi microscopice de argint, beneficiind de o etanşeitate ridicată faţă de o sticlă obişnuită. În afară de valoarea termoizolantă, sticla LoWE este mai sigură decât geamurile obişnuite, având o rezistenţă sporită la vibraţii şi lovituri.

Condensul este o problemă destul de frecvent întâlnită, apariţia acestuia putând fi cauzat de o serie de factori care sunt în legătură directă cu calitatea produsului sau al montării. Iată ce elemente favorizează apariţia condensului în locuinţă: folosirea unor profile din PVC de slabă calitate, cu mai puţin de 3 camere de aer, calitatea geamului care pierde călură, nu s-a făcut corect etanşarea pe conturul ramelor, sau alte defecţiuni în montarea produsului. Recomandarea noastră pentru cei interesaţi de instalarea ferestrelor din termopan este, să analizeze atent ofertele care le sunt prezentate, luând în considerare factorii mai sus prezentaţi şi să reţină că nu este întotdeauna recomandat să se oprească la cea mai ieftină ofertă, dacă aceasta nu este dublată şi de un standard acceptabil de calitate, care să o facă optimă pentru nevoile noastre.