DESPRE TIPURILE DE STICLA TERMOPAN,TRIPAN PENTRU PROFILE TAMPLARIE PVC, ALUMINIU

Sticla este partea componenta importanta a tuturor ferestrelor si a usilor termoizolante. Sticla poate fi de mai multe tipuri:

Geam termoizolant
Geam securizat
Geam de izolatie termica si acustica .

Distantierul geamului termoizolant impreuna cu o adancime mai mare de sustinere a sticlei va ofea o economie suplimentara de energie,protectie impotiva figului si a curentului de aer si impiedica patunderea condensului in interior. Valorile caracteristice ale ferestrelor temoizolante sunt coeficientul de transfer termic Ug si coeficientul de absortie al sunetului dB.

Coeficientul de transfer termic Ug indica cantitatea de caldura,care trece pe o unitate de timp printr-un m2 al unui component constructiv,la o diferenta de temperatura a aerului inconjurator din camera si a aerului exterior de 1k (kelvin) .

Sunt disponibile mai multe tipuri de geamuri :

Sticla flotata
Low-E
Reflectorizanta
Geam cu protectie solara
Stratificat
Fumuriu
Colorat .

Geam termoizonlant :

Acoperiea sticlei cu un strat special de oxizi metalici asigura o termoizolatie puternica si o economie mare de energie.Pentu cresterea coefticientului de izolatie termica,spatiul dintre geamuri se umple cu diferite gaze de izolatie ex ( Argon , Cripton ).

Geam Securizat :

Este format din doua sau mai multe foi de sticla,care sunt ambalate prin aplicarea foliei PVB ( polivinil-butiral).Astfel geamul prezinta o siguranta suplimenara in caz de spargere.

Geam de izolatie termica si acustica :

Prin utilizarea unor gaze de termoizolatie si a unor straturi speciale de termoizolatie din rasina se obtin geamuri care corespund celor mai stricte norme de izolatie fonica si termoizolatie