ENERGIE SI CULOARE INTR-UN APARTAMENT DE 70 DE METRI PATRATI

Energie și culoare într-un apartament de 70 de metri pătrați.

Unul dintre inconvenientele traiului la bloc este, adesea, spațiul limitat – iar lucrurile se complică și mai mult atunci când numărul membrilor familiei crește. Proprietatea de mai jos, prezentată pe Freshome.com, arată însă că, printr-o compartimentare eficientă și un design inteligent, o astfel de locuință poate oferi atât confortul, cât și intimitatea necesară unei familii cu copii: Apartamentul din imagini a trecut recent printr-un proces de renovare și reamenajare, coordonat de echipa de la Egue y Seta Studio. Beneficiarii sunt un cuplu tânăr (el – designer industrial, ea – profesoară), cu un băiețel de patru ani.

Rezultatul este un ambient cu vădite înclinații minimaliste, dar plin de viață și culoare.Deși poate că la prima vedere pare mai spațioasă, această locuință are o suprafață utilă de circa 70 de metri pătrați (inclusiv balconul).

Spațiul disponibil a fost însă inteligent compartimentat pentru a răspunde nevoilor de zi cu zi ale locatarilor. Astfel pe lângă dormitoare, acesta cuprinde și un living (cu un mic birou amenajat în balcon), perfect pentru petrecerea timpului în familie.

Designerii construiesc „identitatea” proiectului pornind de la un fundal alb (alegere cu o importantă valoare practică, întrucât contribuie la amplificarea senzației de spațiu), pe care apoi îl aduc la viață cu ajutorul unor pete vii de culoare (galben, verde, albastru, roșu etc.). Mobilierul este simplu, confortabil și prezintă avantajul că lasă suficient loc de mișcare.