Geamuri Termopan sau Geamuri Tripan ?

Geamuri Termopan sau geamuri tripan? Ce sa alegem pentru locuinta noastra?

Ferestrele cu geamuri duble, cunoscute și sub numele de ferestre termopan sau geamuri termopan, au două foi de sticlă, cu gaz de argon izolant între acestea. Stratul suplimentar de sticlă cu un spațiu izolator între ele acționează ca o barieră fonică și îmbunătățește eficiența energetică.

La Premium Fenster, sticla de geam termopan este standard pe toate ferestrele.

Ferestrele cu geamuri tripan, au trei foi de sticlă. La fel ca ferestrele termopan cu 2 foi de sticla, există un decalaj între geamuri care pot găzduiesc un gaz izolator. „Argon”

Spațiul de aer izolant crescut al geamului triplu oferă o eficiență energetică și o reducere a zgomotului și mai bună. Această opțiune de sticlă este un upgrade disponibil pe anumite ferestre Premium.

Atât ferestrele termopan, cât și cele tripan sunt compatibile cu jaluzelele, pervaze, plase anti insecte sau alte accesorii.

Vitralii

Ascunse în decalajul dintre geamurile din sticlă, aceste modele de ferestre sunt protejate de praf, daune sau alti factori. În plus, deoarece sunt situate între geamurile de sticlă, suprafața ferestrei rămâne netedă, facilitând curățarea.

Compararea preturilor geamurilor Tripan și Termopan

Atunci când se analizează opțiunile de înlocuire a ferestrelor, costul pare a fi de top de minte pentru mulți oameni. După cum v-ați putea aștepta, ferestrele cu trei rânduri de sticla sunt de obicei mai scumpe. Costul suplimentar este rezultatul unui material suplimentar și al unui proces de fabricație mai complex.

Eficiența energetică a geamurilor Termopan și Tripan

  • Când vine vorba de eficiența energetică, atât ferestrele cu două, cât și cele cu trei panouri sunt mai eficiente decât ferestrele cu un singur panou. Sticla cu două foi izolează aproape de două ori la fel de bine ca o fereastra obisnuita, în timp ce sticla cu 3 randuri de foi maximizează eficiența energetică.
  • De fapt, seria Premium are opțiuni triple care sunt în medie cu 79% mai eficiente din punct de vedere energetic decât ferestrele cu un singur panou, deci opțiunile de sticlă pentru geam termopan și tripan sunt mai eficiente din punct de vedere energetic.
  • Pentru început, o acoperire Low-e practic invizibilă poate fi aplicată pe toată sticla de la Premium Fenster pentru a ajuta la reflectarea căldurii și pentru a vă menține casa mai confortabilă prin blocarea majorității razelor ultraviolete dăunătoare ale soarelui. În timp ce ambele ferestre termopan și tripan sunt dotate cu sticlă Low – E, trei geamuri de sticlă care blochează și mai mult razele ultraviolete ale soarelui, ajutându-vă să vă mențineți casa mai confortabilă și mai eficientă pe tot parcursul anului.

Un alt factor care contribuie la îmbunătățirea eficienței energetice este valoarea izolatoare a unei ferestre. Măsurarea evaluării pentru valoarea totală de izolare a unei ferestre se numește valoarea R.

Cu cât valoarea R este mai mare, cu atât este mai bine izolată fereastra. În ferestrele duble și triple, există spațiu între fiecare panou de sticlă. Gazul argon Inert poate fi utilizat între geamurile de sticlă pentru a oferi straturi suplimentare de izolație și pentru a ajuta la reducerea transferului termic.

Deoarece ferestrele tripan au mai multe straturi, valoarea R izolatoare este mai bună decât cea a ferestrelor termopan. Beneficiile de reducere a zgomotului cu ferestrele Termopan și Tripan.

  • Pentru a măsura izolarea fonică a unei ferestre, folosim ceva numit rating STC. STC înseamnă clasa de transmisie a sunetului. Cu cât este mai mare ratingul STC, cu atât fereastra poate obține o izolare fonică mai bună. În timp ce ferestrele complet izolate fonic nu există, atât opțiunile de sticlă dublă, cât și triplă oferă o reducere semnificativă a zgomotului în comparație cu sticla cu un singur panou.
  • Așa cum s-a descris mai sus, spațiul și gazul dintre geamurile individuale de sticlă acționează ca izolatori, care ajută și la atenuarea zgomotelor exterioare. Prin urmare, pe măsură ce adăugați geamuri de sticlă la o fereastră, cantitatea de zgomot care poate călători este redusă.
  • În plus, adăugarea de geamuri cu diferite grosimi de sticlă ajută la atenuarea sunetelor la frecvențe diferite. Trei geamuri de sticlă cu grosime mixtă de sticlă vor perturba cele mai multe unde sonore pentru a reduce transmisia zgomotului și pentru a obține cel mai mare rating STC.


Merită Investiția ferestrele Tripan?

  1. În timp ce ferestrele cu panou triplu costă mai mult decât ferestrele termopan, acestea oferă multe beneficii suplimentare, de la eficiență îmbunătățită la reducerea sunetului.
  2. Atunci când decideți dacă merită să cumpărați ferestre cu trei panouri, luați în considerare cât timp intenționați să rămâneți în casa dvs. Veți rămâne suficient de mult pentru a recupera investiția cu economii de energie.

Concluzia este aceasta-beneficiile ferestrelor de înlocuire cu sticlă triplă pot merita costul suplimentar dacă aveți condițiile potrivite pentru a vă recupera investiția în timp.

De unde achizitionam geamuri tripan in timisoara?

Simplu accesati pagina de contact a furnizorului de tamplarie pvc si geamuri tripan PremiumFenster.ro/contact