IMPORTANTA SI AVANTAJELE TERMOPANELOR IN TIMPUL RECE, IARNA!

Deși până acum avem parte de o toamnă blândă, sezonul rece bate la ușă și este momentul să luăm măsuri pentru a ne asigura că vom avea parte de tot confortul locuinței noastre, fără să cheltuim o avere pe facturile la încălzire și la energia electrică. Pentru ca în sezonul rece casa să fie călduroasă și bine ventilată în același timp (asta ca să prevenim apariția igrasiei), iată câteva sfaturi utile de care ste bine să țineți cont:

Evitați pierderile de căldură. Specialiștii estimează că o locuință obișnuită pierde între 5% și 30% din energia termică datorită faptului că ușile și ferestrele nu sunt bine etanșate. Acest neajuns poate fi înlăturat cu ușurință prin instalarea unor ferestre și uși termopan, care să nu permită frigul să pătrundă în casă și nici pierderea căldurii. De foarte multe ori, chiar și termostatele de la centrală indică o temperatură eronată, dacă locuința este expus curenților de aer rece, iar acest lucru se observă în facturile ridicate la încălzire.

Instalarea unor ferestre și uși termopan poate reduce consumul de energie cu până la 45%. În plus, asigură o protecție mărită în sezonul rece datorită faptului că izolează termic, dar și fonic atunci când vânturile reci de iarnă își fac simțită prezența.

Pentru ca investiția voastră în ferestre și uși termopan este una foarte importantă, asigurați-vă că folosiți serviciile unei firme care lucrează cu materiale de calitate, care asigur un montaj de calitate și care vă oferă garanții pentru serviciile și produsele folosite. Doar așa puteți fi siguri că într-adevăr veți face economii considerabile pe termen lung la încălzirea locuinței.

Alegeți tipul de tâmplărie potrivit pentru locuința dumneavoastră. De exemplu, tâmplăria din aluminiu este indicată mai mult pentru clădirile industriale, pe când tâmplăria din PVC este soluția optimă pentru locuințe și pentru apartamente, deoarece este și mai ușor de întreținut.

Asigurați-vă că locuința este totuși bine ventilată, pentru că altfel există riscul apariției igrasiei. Având în vedere evoluția tehnologiilor folosite în cazul ferestrelor și ușilor termopan, acestea permit o bună ventilație a camerelor, fără a se pierde căldura. Astfel, vă puteți bucura de tot confortul locuinței voastre, fără a exista riscul să vă confruntați cu igrasia.

Dacă veți ține cont de aceste 5 sfaturi, locuința voastră va fi pregătită pentru sezonul rece și veți observa că într-adevăr investiția în ferestre și uși termopan este una justificată.