Comenzi personalizate

Jaluzele verticale

În ziua de azi, multe case moderne au jaluzele verticale. Aceste jaluzele verticale s-au dovedit ideale atât pentru acoperirea ferestrelor mici sau mari cât și a ușilor de balcon.

Aceste jaluzele verticale pot fi achiziționate de la firme specializate și pot fi alese într-o gamă variată de culori și modele pentru a se potrivi oricărei case sau birou. Longevitatea jaluzelelor verticale poate fi sporitp prin folosirea și curățarea corectă a acestora. Trebuie să știți că aceste jaluzele verticale au lamelele făcute din diverse materiale cum sunt: vinil, material textil, sau metal.

Jaluzelele sunt compuse din 2 componente, garnișa și benzile textile.

Garnișa jaluzelelor este din aluminiu având în interiorul său cărucioarele alergătoare de care se agață benzile textile.

Benzile jaluzelelor sunt confecționate din material textil, având în partea superioară un umeraș pentru agățare de căruciorul garnișei, în partea inferioară un buzunar în care se introduce greutatea de lamela care o ține întinsă perfect vertical și lanțul de conectare între benzi.

Fixarea garnisei jaluzelelor se poate face:

  • din tavan prin intermediul clemelor de clipsare a garnișei, care permit demontarea ușoară prin declipsare;
  • din perete prin intermediul consolelor reglabile de culoarea garnisei. Reglajul consolei permite distanțarea de perete a garnișei între 8-15 cm.
  • în glaful geamului, pentru cazul în care e posibil acest lucru și deschiderea geamului nu este obturată de jaluzea.

Operarea acestor jaluzele verticale de mari dimensiuni este foarte simplă. Ele pot fi deschise și inchise prin utilizarea cablului de tragere care se află pe una din părțile laterale ale jaluzelelor. În același loc se poate găsi cel de-al doilea cablu, de obicei cu bile, care se folosește la răsucirea jaluzelelor.