5 PASI SPRE LOCUINTA VISURILOR TALE!

5 PASI SPRE LOCUINTA VISURILOR TALE!

Casa pasivă este standardul de lider mondial în ceea ce privește construcția eficientă din punct de vedere energetic.

Standardul Casei Pasive este mecca tuturor consultanților în domeniul energiei și sustenabilității; este adevărata afacere. Combinația perfectă de calitate, eficiență energetică și confort, realizarea PassivHaus este aspirația finală pentru cei care lucrează în industria de proiectare și construcții; dar nu este ușor de atins.

  1. O casă pasivă este proiectată să consume cu până la 90% mai puțină energie de încălzire și răcire decât clădirile convenționale, menținându-și locuitorii confortabil cald toată iarna și răcoros pe tot parcursul verii.
Se naște dintr-o abordare germană dezvoltată de Institutul PassivHaus și poate fi certificată doar printr-un proces riguros de asigurare a calității.

O casă pasivă poate să nu arate diferit de exterior, dar puteți garanta că designul va fi realizat cu meticulozitate.

Există o mulțime de cutii de bifat; există un motiv pentru care standardul este atât de aspirațional.

Dar, beneficiile? Ei fac efortul să merite.

O casă pasivă va livra:

  • Costuri mai mici de utilități
  • Reduceri potențiale și credite fiscale
  • Îmbunătățirea calității aerului din interior
  • Un impuls imens în confort
  • Case mai durabile
  • Pace și liniște!
  • Mai puțină încredere în puterea exterioară
  • O mai bună valoare pentru bani în timp
  • Cunoașterea binevenită că vă jucați rolul în agenda verde

Bine – Deci știi că o vrei. Cum îl obții?
Pentru a atinge standardul Casei Pasive, trebuie să respectați 5 principii principale.

Aceste principii sunt modalitățile de bază în care puteți diferenția o casă „normală” cu una care are insigna de aprobare PassivHaus.

1-izolație de înaltă calitate

Regula numărul unu atunci când vine vorba de Casa Pasiva este de a obține plic clădirii sub control.

Asta înseamnă proiectarea ceva care este extrem de eficient și excepțional de bine izolate. Acest strat suplimentar de izolație este realizat printr-o pătură, utilizată în pereți, podea și tavane.

Unii designeri vor opta să construiască întreaga casă din materiale izolante (cum ar fi fibrele de lemn și blocurile Porotherm), în încercarea de a minimiza nevoia de alimentare externă cu energie.

De asemenea, este important să rețineți că nu este vorba despre cantitatea de izolație pe care o puneți într-o proprietate, ci despre modul în care o utilizați.

Este cel mai eficient atunci când este înfășurat neîntrerupt în jurul întregii construcții… deși acest lucru nu este adesea complet posibil. În aceste cazuri, materialul care ocolește izolația va crea o punte termică, ceea ce poate avea un impact semnificativ asupra sferei izolației.

Oricare ar fi alegerea dvs., scopul final este de a integra izolația care reduce la minimum creșterea căldurii în lunile mai calde și oprește pierderea de căldură în timpul iernii.

2-controlul căldurii și ferestrele premium sau geamurile tripan

Toate ramele ferestrelor trebuie să fie izolate și echipate cu geam termopan pentru a eradica pierderile de căldură. De fapt, de obicei, o clădire pasivă va avea de obicei geamuri triple datorită rolului lor major în energia termică spațială.

De asemenea, puteți utiliza acoperiri Low-E pe sticlă pentru a controla nivelul de câștig de căldură necesar în orice moment.

De exemplu, ferestrele cu câștig ridicat de căldură solară ar putea fi utilizate pe părțile laterale ale casei unde este nevoie de soare de iarnă, cu ferestre cu câștig scăzut de căldură solară puse în zonele în care soarele de vară ar putea face cel mai mult rău.

Alte caracteristici ale ferestrelor și geamurilor de înaltă performanță includ încadrarea neconductoare, încadrarea izolată și distanțierele cu margini calde.

3-construcție etanșă

Asta înseamnă că nu intră proiecte și nu ies scurgeri.

O clădire etanșă la aer va limita scurgerile de căldură și va reduce costurile ulterioare ale energiei, localizând orice probleme de condensare și promițând cel mai bun confort în interiorul clădirii.

Ar trebui să fie luată în considerare cu atenție la etapa de proiectare, deoarece bariera de aer a casei va trebui să fie continuă și clară. Ar trebui să includă toate materialele de barieră de aer pe care intenționați să le utilizați și detalii despre eventualele penetrări (și cum le veți opri).

În esență, înseamnă că fiecare articulație ar trebui să fie perfect sigilată și ar trebui să existe zero goluri în pielea construcției.

4-ventilație de recuperare a căldurii

Acum, că clădirea este etanșă la aer – și scurgerile de aer au fost oprite în căile sale-trebuie să implementați o modalitate de a spăla aerul învechit și de a-l înlocui cu aer proaspăt, filtrat și gestionat de temperatură.

Răspunsul? Un sistem de ventilație de recuperare a căldurii (HRV).

HRV va face exact acest lucru, evitând orice umilință în casă și eliminând potențialul de condensare pe vreme mai rece. Este un lucru puturos, și face acest lucru printr-un schimbător de căldură care asigură orice aer de intrare este destul de aproape de aceeași temperatură ca cea care a fost împins afară.

5-proiectare gratuită a podului termic

Am menționat podurile termice mai devreme, dar eliminarea lor din designul dvs. este crucială dacă doriți să obțineți o casă pasivă.

Când vine vorba de interfața arhitecturală, se așteaptă ca o construcție pasivă să fie fără punte termică. Există multe modalități de a evita legătura termică (despre care am vorbit aici), dar în cele din urmă se reduce la modificări de design arhitectural pe zonele carcasei clădirii care conduc căldura sau frigul mai ușor decât restul structurii.

Deși acestea pot părea pete mici, ele pot compromite întreaga performanță a izolației dvs…. așa că ar fi bine să le reparați, rapid!

În câteva săptămâni vom găzdui o sesiune de întrebări și răspunsuri cu un constructor local de sine care a plecat în propria lor călătorie Passivhaus, a discuta argumentele pro și contra, jalnic și beneficiile. De ce nu vă abonați la e-mailurile noastre nu-l pierdeți.