Geamuri Tripan pentru Case Pasive: Ghid Complet

Geamuri Tripan pentru Case Pasive: Ghid Complet

Un Ghid complet pentru alegerea ferestrelor cu geamuri tripan pentru casele pasive.

Nu este nimic la fel, precum  trezirea în lumina naturală a soarelui care apare la răsărit in dormitorul tău. Pe măsură ce vă îndreptați spre bucătărie, o fereastră mare, orientată spre sud, vă permite să vizionați pasări zburand prin grădina dvs.

5 PASI SPRE LOCUINTA VISURILOR TALE!
Geamuri Tripan pentru Case Pasive: Ghid Complet

Soarele va luminează locuința pe tot parcursul zilei, ceea ce face inutilă aprinderea oricărei lumini artificiale pe tot parcursul zilei.

Ferestrele cu geamuri termopan mari,  permit luminii naturale să reducă energia utilizată și joacă un rol esențial în sănătatea noastră.

 1. Zeci de studii confirmă faptul că proiectarea arhitecturală biofilă atât în case, cât și în birouri poate reduce stresul, poate îmbunătăți funcția creierului și poate spori starea de spirit și creativitatea.
 2. Un alt  studiu a constatat că pacienții spitalizați care au fost plasați în camere de recuperare cu ferestre care ofereau o vedere asupra naturii s-ar putea recupera mai repede după o intervenție chirurgicală, cu o nevoie mai mică de medicamente analgezice decât cei care nu aveau acces la lumină naturală.

Deci, de ce fiecare proprietar nu ar adăuga câteva geamuri termopan pentru a-și însufleți casa?

Din păcate, tehnologia mai veche a ferestrelor a fost una dintre sursele primare de pierderi nedorite de căldură și câștig de căldură. Departamentul de energie constată : „câștigul de căldură și pierderea de căldură prin ferestre sunt responsabile pentru 25% -30% din utilizarea energiei de încălzire și răcire din locuința sau spațiul respectiv.”

Deși acea fereastră mare din sufragerie ar putea oferi o priveliște frumoasă și beneficii biofile, ar putea, de asemenea, să vă crească factura lunară de energie.

Geamuri Tripan pentru Case Pasive: Ghid Complet
Geamuri Tripan pentru Case Pasive: Ghid Complet

Din fericire, tehnologia și noile inovații a ferestrelor cu geamuri termopan, care  sau îmbunătățit drastic, în ceea ce privește eficiența energetică a ferestrelor din casa noastră.

Avantajele și dezavantajele ferestrelor  cu geamuri tripan,  până la ghidul nostru de spre ferestre și specifice geamului tripan, cum ar fi acesta pe ferestrele cu profile din tâmplărie PVC.

 

În acest articol vom îndrepta o privire asupra geamurilor termopan pentru case pasive și vom oferi sugestiile noastre pentru aceste opțiuni de ferestre cu geamuri termopan sau tripan care sunt excepțional de eficiente din punct de vedere energetic și izolante.

 

Care Geamuri Tripan sunt compatibile cu Casele Pasive ?

Dacă vă îndreptați către furnizorul local de geamuri termopan sau de îmbunătățire a locuinței și cereți ‘cele mai bune ferestre cu geamuri termopan pentru case pasive”,  cele mai mari șanse, sunt ca angajații magazinului să nu vă poată ajuta.

 1. În realitate, nu există un tip de geam termopan sau tripan specific caselor pasive. În schimb, ferestrele pentru casele pasive sunt construite la un standard de performanță ridicata a eficienței energetice.
 2. Standardul Geamurilor pentru Casei Pasive este un standard bazat pe performanță, acest standard este conceput pentru case sa ofere o calitate maximă, confort și eficiență energetică.
 3. Scopul final este ca structura să necesite o cantitate minimă de energie pentru a obține o temperatură confortabilă pe tot parcursul anului, făcând sisteme convenționale de încălzire și aer condiționat sa fie scoase din uz sau de pe piață.
 4. Geamurile Tripan vor opta pentru casele pasive,  este una din cele mai eficiente tehnologii la de ferestre disponibilă din punct de vedere energetic.
 5. Pe piața de astăzi, geamurile tripan si  umplute cu argon sau gaz kripton sunt considerate pe scară largă a fi cea mai eficientă opțiune pentru casele pasive.

Sticla Low-E: sticla Low-emisivity (low-E) este standardul industriei. Acest tip de sticlă are un strat subțire de oxid metalic pe o suprafață internă de sticlă. Acoperirea cu oxid metalic îmbunătățește performanța termică a ferestrei prin reflectarea căldurii în casă, fără a afecta lumina externă care intră.

Sticle și Geamuri  Compatibile pentru Casele Pasive.

Ferestrele cu sticlă low – E permit proprietarilor de case să se bucure de căldura și lumina soarelui în timpul iernii, fără a pierde căldura interioară.

 • Măsurarea valorii U și a valorii R: eficiența energetică A unei ferestre este măsurată prin valoarea U și valoarea R.
 • O valoare U este un calcul precis al proprietăților de conducere ale diferitelor elemente care alcătuiesc fereastra.
 • Valoarea U a unei ferestre va măsura capacitatea de izolare a ferestrei și va acționa ca un indicator al transferului de căldură. Valoarea R a unei ferestre, în schimb, măsoară cantitatea de căldură reținută de fereastră.
 • Ferestrele pasive ale casei vor avea o valoare U scăzută și o valoare R ridicată.

Cele mai renumite branduri de geamuri tripan compatibile pentru casele pasive sunt liderii de top din domeniu ferestrelor și a tâmplăriei PVC :

 1. VEKA Modelul 82mm    Uw = 0,70 W/m2k Sticla Tripan de 48 mm / 24 mm
 2. SALAMENDER 82 mm  Uw = 0,65 W/m2k Sticla Tripan de 48 mm / 24 mm
 3. KOMMERLING 88mm   Uw = 0,75 W/m2k Sticla Tripan de 48 mm / 24 mm
 4. AluPlast  Seria 85mm     Uw = 0,74 W/m2k Sticla Tripan de 48 mm / 24 mm

Acestea vor fi, de asemenea, concepute pentru a maximiza câștigul solar și pentru a minimiza pierderile de căldură. Ceea ce rezulta ca pot fi compatibile cu cerințele standardului nZeb pentru eficienta energiei la casele pasive.

Câtă Energie Economisești cu geamurile tripan la Casele Pasive?

 1. Actualizarea la ferestrele pasive ale casei va reduce, fără îndoială, consumul de energie. Cu toate acestea, suma exactă a economiilor va depinde de tipul de fereastră pe care îl înlocuiesc.
 2. Potrivit unei estimări, ferestrele tripan de înaltă eficiență ar putea îmbunătăți până la 20-30% în ceea ce privește eficiența energetică.

Să presupunem că înlocuiți ferestrele vechi, cu un singur geam tripan în toată locuința, cu scurgeri de aer semnificative și vizibile în jurul profilului ferestrei. În acest caz, economiile de energie vor fi cel mai probabil și mai mari considerabil.

Geamuri Tripan pentru Case Pasive: Ghid Complet
Geamuri Tripan pentru Case Pasive: Ghid Complet

Media de funcționare a geamurilor tripan pentru Casele Pasive.

 • Cel mai apreciat beneficiu al ferestrelor pasive este capacitatea lor de a îmbunătăți eficiența energetică și de a reduce facturile lunare la energie.
 • Datorită construcției lor meticuloase, ferestrele pasive ale casei sunt, de asemenea, extrem de durabile. Geamurile triple ale  casei oferă o durabilitate sporită și o amenințare mai mică pentru sticla spartă.
 • Profilele din  material de P.V.C, aluminiu sau chiar fibră de sticlă, sunt de asemenea extrem de durabile și sunt mai puțin susceptibile ca se vor deforma sau deteriora în timp în comparație cu lemnul.

Garanția unei ferestre tripan pentru o casa pasive, este de cel puțin 10 de ani atunci daca este instalată corect, și aceasta ar putea avea media de funcționare până la peste 80 de ani dacă întreținută dupa standardul producătorului sau a furnizorului.

Cum Se Montează Geamurile Tripan Pentru Casele Pasive?

Instalarea corectă este esențială pentru geamurile tripan ale casei pasive, pentru a-și atinge etanșeitatea maximă și capacitatea de izolare. Din acest motiv, majoritatea proprietarilor de locuințe optează pentru instalarea profesională.

Să presupunem că sunteți interesat să vă auto instalați ferestrele casei pasive.

 1. În acest caz, va trebui să vă concentrați bine asupra măsurătorilor personalizate ale geamului tripan și ale tâmplăriei PVC pentru a asigura o compatibilitate cu o montare corectă.
 2. Toate golurile și spațiile trebuie, de asemenea, să fie umplute cu izolație de spumă de înaltă eficiență.

Consultați serviciile profesionale în domeniu pentru tehnici de instalare adecvate. Compania PremiumFenster din Timișoara oferă montaj și consultanta.

Vezi si alte ghiduri despre multe tipuri de ferestre cu geamuri sau uși din tripan sau termopan: