Inovatiile Geamurilor Termopan în anul 2022

Inovatiile Geamurilor Termopan în anul 2022

Au dispărut zilele în care cumpărăturile pentru înlocuirea geamurilor termopan au însemnat doar alegerea unui sistem decent și a unui profil ieftin care să nu dureze un timp îndelungat, fiind astfel necesara inlocuirea acestora doar după câțiva ani de utilizare.

Acum, există o mulțime de factori să ia în considerare înainte de a trage focurile de armă. Există întrebarea dacă sa alegem sistemele de ferestre manufacturate din material de lemn sau ferestre termopan cu tamplaria profilului din material P.V.C ;

Eficiența energetică ridicată pentru o fereastră construita din material pvc;

Selectarea geamului termopan ( Pachet de sticla dublu ) sau „tripan” (3 Foi de sticla tratate, cu argon * Sticla 4 Anotimpuri) , care va satisface nevoile dumneavoastra.

Din fericire, există întotdeauna noi inovații și soluții pentru geamuri termopan care apar în fiecare an.

În acest articol, vă vom ține la curent cu o listă de tehnologii noi de sticlă în 2022, care vă vor uimi cu caracteristicile lor bine gândite, care vor schimba dramatic modul în care cunoaștem geamurile termopan pentru totdeauna.

Geamuri Termopan cu pachet de Sticlă Electro – chromică

Acum, puteți uita de instalarea jaluzelelor sau draperiilor cu această nouă inovație a ferestrelor termopan care îmbunătățește capacitățile electrochromice ale ferestrelor premium inteligente sau caracteristica care schimbă transparența în funcție de intensitatea luminii solare.

Un alt exemplu asemănător este Sticla de tip heleomat.

Admirați priveliștile pitorești ale grădinii dvs, dar fiți protejat automat de căldura dură a verii când vine ora prânzului.
 • Această nouă tehnologie de sticlă oferă proprietarilor de case un plus atunci când este vorba de confortul și confidențialitatea familiei.

Există deja ferestre termopan care se estompează la cerere.

 • Se numește tehnologie electrochromică și a fost, de fapt, utilizată pe Boeing 787 Dreamliner.
 • Oricât de uimitor ar părea, experții sugerează că există mai mult loc pentru îmbunătățiri.

„Pentru aplicațiile de confidențialitate, acestea nu sunt atât de performante pe cât și-ar dori oamenii”, dezvăluie Ioannis Kymissis, profesor de inginerie electrică la Universitatea Stanford, unde se dezvoltă o nouă inovație a geamurilor termopan pentru a depăși tehnologia electrochromică.

Încă în faza de testare, prototipul, care este un pătrat mic la doi centimetri pe parte, își propune să ofere mai multă opacitate într-un ritm mult mai rapid.
 • Una dintre cele mai promițătoare noi tehnologii pentru ferestrele terompan în anul 2022, folosește o metodă care implică ioni din două metale (cum ar fi cuprul și argintul) într-un gel de electroliți și un conductor incolor găsit în ecranele de televiziune și ecranele smartphone-urilor numit oxid de staniu de indiu pentru a fi aplicat pe fereastră.
 1. Acestea sunt alimentate cu energie electrică,
 2. Ferestrele Termopan își vor menține opacitatea actuală atunci când sunt oprite.

Casă modernă dotată cu ferestre termopan mari de PVC

Geamurile Termopan TermoCromice

O nouă inovație a ferestrelor termopan combină cu măiestrie meritele ferestrelor premium inteligente combinate cu o eficiență energetică maximă care nu necesită energie electrică.

Această tehnologie de tranziție este echipată cu un filtru termocromic în interiorul ferestrelor cu geam dublu ( Termopan) și o acoperire Low-E.

 • După cum sugerează și numele, aceste geamuri termopan termo – cromice clare, se laudă cu senzori de filtrare care, odată declanșați odată cu creșterea temperaturii de la căldura soarelui, vor duce la diminuarea culorii sale pentru a bloca căldura, strălucirea și deteriorarea luminii UV și pentru a oferi un beneficiu general de răcire în interiorul spațiilor dvs. de locuit.
 • Cu cât soarele este mai intens afară, cu atât ferestrele termopan vor deveni mai întunecate. În timpul sezonului rece de iarnă, ferestrele termocromice vor rămâne clare, permițând luminii și căldurii să vă păstreze casa confortabilă.
 • Deoarece nu este alimentat cu energie electrică și nu are nevoie de cabluri sau conexiuni speciale, această nouă tehnologie simplă, dar super practică, poate fi utilizată atât pe ferestre, uși și luminatoare fixe, cât și operabile.

Clădire cu ferestre din sticlă

Ferestre termopan De Recoltare Solară

Colectarea activă a energiei de la soare prin panouri solare a devenit o practică relativ obișnuită în aceste zile. Le vedem acoperind în mod vizibil acoperișurile caselor rezidențiale și clădirilor comerciale. Nu ar fi frumos să surprinzi soarele dur de după-amiază care îți lovește geamurile termopan în vârful verii și să-l folosești și ca sursă de energie pentru casa ta?

Aceasta este ceea ce oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Michigan lucrează în prezent cu concentratorul lor solar luminescent transparent.

 • Acest sistem incredibil de recoltare solară folosește molecule organice minuscule proiectate de Richard Lunt și echipa sa de la Colegiul de inginerie al MSU pentru a desena în special lungimi de undă nevizibile ale luminii solare.
 • Spre deosebire de alte tehnologii noi de sticlă care au creat aproape același efect în ochelarii colorați, această nouă inovație a termopanelor a obținut-o pe un material clar și transparent.
 • Pentru echipă, acest lucru reprezintă un progres pozitiv că există oportunități disponibile pentru a maximiza colectarea energiei solare fără a fi intruziv sau fără ca tu să știi chiar că este acolo, cum ar fi în clădirile zgârie-nori cu sute de ferestre din podea până în tavan și smartphone-uri.

Știați că lângă atacul pisicilor, coliziunile geamurilor termopan sunt cea mai mare cauză a deceselor păsărilor în general?

Un articol al Safe Wings Ottawa (o organizație non-profit condusă de voluntari, care crește gradul de conștientizare cu privire la cauzele loviturilor de ferestre, documentează coliziunile ferestrelor și salvează păsările rănite și moarte pentru protecție și cercetare), sugerează că aproape un miliard de păsări mor în fiecare an în America de Nord din cauza lovirii ferestrelor de sticlă.

În mod alarmant, aproximativ 16-42 de milioane dintre aceste decese au loc în Canada.

Păsări care zboară pe cer înconjurate de clădiri cu geamuri reflectorizante

 • Datorită calității extrem de transparente și reflectorizante a ferestrelor de sticlă, păsările nu sunt în măsură să le recunoască în mod natural ca bariere, ceea ce duce la decese aviare nefericite și nerezonabile.
 • Sunt deosebit de predispuși să se prăbușească prin ferestrele de sticlă reflectorizante care reflectă copacii din apropiere și cerul de deasupra sau ferestrele clare care au Plante de interior vizibile.

Bird Protection Glass.

Această nouă tehnologie unică de sticlă este proiectată cu un model special realizat din strat reflectorizant UV, care poate fi văzut de toate tipurile de păsări, păstrând în același timp ferestrele plăcute din punct de vedere estetic și practic transparente pentru ochii omului.

Tratamentul geamurilor pentru ferestre prietenoase cu păsările a fost supus testării și a fost aprobat de A. Bird Conservancy.

Dacă vă pasă de viața sălbatică și de mediu în general, această nouă tehnologie strălucitoare a ferestrelor termopan este, fără îndoială, o investiție demnă.