Închidere Balcon cu Geamuri Termopan Premium

Închidere Balcon cu Geamuri Termopan Premium

Închidere balcon cu Geamuri Termopan Premium. Sfaturi și Recomandări modele balcon cu geam termopan sau tripan, pentru case,vile, garsoniere sau apartamente.

Dacă stai la bloc, poți obține o cameră în plus prin închiderea balconului cu geamuri termopan.

Închidere Balcon cu Geamuri Termopan Premium
Închidere Balcon cu Geamuri Termopan Premium

Prin acesta metoda simpla de amenajare, vei mări suprafețele locuintei și vei transforma acest spațiu într-un loc liniștit, în care poți să îți savurezi cafeaua dimineața sau sa citești cărțile preferate într-o lumina naturala și plăcută.

O amenajare de balcon modern și îți oferă multe opțiuni pentru locuința ta. Ce trebuie să știi despre modificarea locuinței și adăugarea de termopane pentru balconul de la apartament?

 • Ce trebuie să știi despre închiderea balconului ?
 • Avantaje și dezavantaje închidere a balconului cu geam termopan
 • Modalități și modele de închidere a balconului la apartamente

Închiderea balconului este o alegere bună, dacă dorești să ai mai mult spațiu sau să te protejezi de ploaie, praf sau zgomot.

Mai mult, închiderea balconului  cu geamuri termopan ajută la reducerea facturii pentru încălzire, alegerea unei izolații de calitate fiind esențială, în acest caz.

Indiferent de motivul pentru care alegi să îți închizi balconul, pentru ca lucrarea să fie una rezistentă, de o echipă de specialiști și profile de calitate precum brandul Veka, Salamander, AluPlast, iți vor asigura minim de 50 ani de funcționare la balconul închis cu geamuri termopan.

De cele mai multe ori, închiderea balconului are loc la sfârșitul verii, înainte de sezonul rece.

 1. O închidere a balconului incorectă sau cu materiale de slabă calitate poate cauza condens, o problemă des întâlnită în balcoanele închise, în care nu există calorifere.
 2. De asemenea, pot apărea dificultăți legate de aerisire.
 3. Camera care dă spre balcon nu va mai avea acces la aerisire; pentru a rezolva această problemă, poți opta pentru un sistem de închidere cu geamuri culisante.

Un alt posibil neajuns se referă la curățarea geamurilor.

 • În cazul balcoanelor pe trei laturi, este necesar accesul de pe fațadă și nu de pe părțile laterale.
 • Dacă nu stai la parter, acest lucru poate deveni o problemă.

De interes pentru închiderea balconului este Legea nr. 149/2020, care prevede că cei care locuiesc la parterul blocului și vor să își închidă balconul sau legal nu mai au nevoie de acordul vecinilor, ci doar de al asociației de proprietari.

Cu toate acestea, pentru a beneficia de prevederile acestei legi, este necesar ca motivația pentru închiderea balconului  cu geamuri termopan să includă aspecte legate de securitatea apartamentului, reducerea zgomotelor extra urbane, a efectelor noxelor sau a gunoaielor din apropierea clădirii.

Avantaje și dezavantaje închidere balcon cu geamuri termopan

Dacă și tu ți-ai pus întrebarea dacă merită să îți închizi balconul cu geamuri termopan? Răspunsul este ceva mai complicat și variază de la o locuința la alta. Totuși, este important să știi care sunt principalele avantaje și dezavantaje pentru închiderea balconului cu geamuri termopan sau tripan.

Avantaje Balcon închis cu geamuri Termopan:

 • Un balcon închis poate fi folosit tot anul, indiferent de temperaturile de afară. Vântul, ploaia și zăpada nu vor afecta obiectele care se află în balcon;
 • Închiderea balconului ajută la o mai bună izolare termică a apartamentului. Frigul nu va pătrunde la fel de ușor în interiorul locuinței, iar același lucru este valabil și pentru temperaturile ridicate;
 • Un balcon închis protejează împotriva frigului și precipitațiilor și acționează ca un izolator fonic.

În funcție de sistemul de închidere al balconului, poți reduce din nivelul zgomotului care pătrunde în apartament. Acest lucru poate fi avantajos mai ales dacă locuiești pe o stradă cu trafic intens;

Avantaje și dezavantaje închidere balcon cu geamuri termopan
  Avantaje și dezavantaje închidere balcon cu geamuri termopan

Dezavantaje închidere balcon cu geamuri termopan:

 • Un balcon închis complet sau cu o singură fereastră îngreunează circulația aerului, apartamentul putând suferi probleme de ventilare;
 • În lipsa mai multor ferestre, spălarea lor devine dificilă și chiar periculoasă;
 • Lucrarea poate fi costisitoare, mai ales în cazul balcoanelor lungi sau de mari dimensiuni.

Modalități de închidere a balconului, cu geamuri termopan.

Închiderea balconului se realizează, de cele mai mult ori, cu  geamuri termopan  și profile din tâmplărie PVC, cu sistem fix sau glisant.

 

Balconul închis cu geamuri termopan:

Închiderea balconului cu geamuri termopan premium asigură rezistență la vânt, foc și substanțe chimice, precum și izolare fonică și termică.

Sticla geamurilor termopan se obține prin sigilarea a două foi de geam, separate de o baghetă termica din material de aluminiu, în care a fost introdusa în prealabil silicagel, eliminând umiditatea.

Mediul gazos dintre foile sticlei este plin cu gaze rare, precum argon sau kripton, oferind un transfer termic eficient.

Izolarea profilelor de sisteme cu geamuri termopan, este cea mai utilizata datorită prețului redus. Acest material oferă izolare fonica și termica excelenta, și are o durată lungă de viață și este ușor de îngrijit pe un termen foarte îndelungat.

Balcon închis cu geamuri termopan și sistem glisant.

 • Spre deosebire de alte sisteme de închidere a balconului, închiderea cu sticlă glisantă nu necesită rame, ci doar un sistem pe șine, pe care culisează foile de geam.
 • În partea inferioară, există un sistem eficient de susținere pentru sticlă cu o grosime de 10 mm.
 • Sistemul poate fi creat din sticlă securizată sau geam tripan.
 • Prin comparație cu închiderea clasică, acest sistem permite ca, în zilele cu vreme frumoasă, să poți glisa folie de geam, pentru a te bucura de razele soarelui.
Inchidere balcon cu geamuri termopan si sistem glisant
Închidere balcon cu geamuri termopan și sistem glisant
 • Ansamblul are o rezistență bună deopotrivă vară și iarna.

Dacă alegi să închizi balconul cu geam termopan premium stabilește un buget care să includă materiale de calitate și manopera pentru specialiști care să-ți facă o lucrare bună, ca să n-o iei de la capăt cu renovările peste doi-trei ani. Vei avea cheltuieli puțin mai mari, dar rezultatele sunt spectaculoase și mai ales durabile.

Cat costa sa închizi un balcon cu geamuri termopan?


Cu certitudine ca răspunsul la aceasta întrebare îl doriți cat mai curând.

Cine nu își dorește sa primească un preț convenabil și un geam termopan de foarte buna calitate?

Nu întotdeauna este necesar ca prețul sa fie foarte mare pentru a fi siguri ca beneficiile primite sunt la nivel confortabil și pe termen lung de utilizare a sistemelor de ferestre cu geamuri termopan.

în aceste condiții pentru ca vorbim despre montarea geamurilor termopan la balcon, sunt necesare câteva precizări.

Pentru orașele Timișoara, Arad și Deta, furnizorul de geamuri termopan PremiumFenster.ro va pune la dispoziție cele mai performante  sisteme de ferestre cu geamuri termopan clasa A,  disponibile pentru închiderea balcoanelor la locuințe de tip :

 • Apartamente,
 • Garsoniere,
 • Vile,
 • Case 
 • Spatii Comerciale.